Mestaruuskilpailut 2023

Porvoon Avoimet mestaruuskisat käytiin tänä vuonna viikonloppuna 4-6.8.2023.

Sade oli piiskannut kenttiä koko viikon ja perjantaina jouduttiin poikkeuksellisesti aloittamaan turnaus sisätiloissa. Samaan aikaan puiston kenttiä koitettiin parhaan mukaan kuivata jotta pelaaminen onnistuisi heti lauantaiaamuna. Siinä onnistuttiin ja turnaus sujukin lauantaista eteenpäin hyvissä olosuhteissa ja kentät olivat heti aamusta jo pelattavia, sunnuntaina finaalit saatiin pelata jo oikein hyvässä kunnossa olleilla kentillä.

Miesten kaksinpelissä ei koettu suuria yllätyksiä, vaan saimme nähdä viime vuoden finaalin uusinnan kun Arttu Ronkainen kohtasi Pasi Kiikkisen

Artun ranking Finnish Tourilla oli turnauksen aikana 25, ja siltä peli näyttikin. Loppuluvuista 6-0,6-0 huolimatta näimme erittäin hyvätasoista tennistä – kesän parasta puistossa.

Miesten nelinpelissä oli mukana 8 paria, mutta luokkaantumisen ja siitä seuranneen w/o:n jäi toinen välierä pelaamatta. Finaalin selvisivät kuitenkin Pekka Vaittinen ja Petri Peltola, jotka kukistivat Harri Hellmanin ja Marek Kivimaan 6-1,6-2. Tässäkin voidaan todeta että finaali oli loppulukemia tasaisempi ja oikein viihdyttävää peliä nähtiin.

Naisten nelinpelissä oli harmittavan vähän osallistujia tänä vuonna, kaksi paria kuitenkin uskalsivat mukaan ja heidän välisessä kohtaamisessa äiti – tytär pari Mari Tiisler ja Maritta Kitsing voittivat mestaruuden kukistamalla Katja Lähtisen ja Anne Toppisen 6-1,6-1. Historian kirjoja pitää tutkia, mutta taisimme samalla saada kautta aikojen nuorimman voittajan avoimessa sarjassa.

Sekanelinpelissä oli kolme ilmoittautunutta paria, mutta valitettavasti yksi pari joutui vetäytymään loukkaantumisen takia. Finaali oli erittäin tasainen vääntö jossa voittajiksi pelasi itsensä Mari Tiisler ja Ilkka Vaittinen, kukistaen Katja Lähtisen ja Timo Roschierin luvuin 6-3,4-6,10-6.

Harrastesarjan finaalissa kohtasivat Henry Lähteenmäki ja Jukka Alanne.

Henry oli selvästi koko harjoituskauden scoutannut Jukan peliä, sillä hän otti heti ohjakset ja vei finaalin 6-0, 6-0. Näin vakuuttavalla pelillä kutsuu kyllä avoin sarja ensi vuonna.

Lämmin kiitos kaikkille osallistujille ja talkooväelle.