PADEL

Padel-toiminta osaksi Porvoon Verkkopalloseuran toimintaa.

Padel on mailapeli, jossa yhdistyy sekä tennis että squash. Padel jatkaa maailmanlaajuisesti nopeaa kasvuaan ja sen suosio näkyy siitä, että Suomeenkin perustetaan tällä hetkellä uusia kenttiä tiuhaan tahtiin. Suomen Padel-liiton ennusteen mukaan vuoden 2022 loppuun mennessä harrastuspaikkoja löytyy jo yli 100:lta paikkakunnalta. Lajin suosion salaisuus piilee sen matalassa aloituskynnyksessä, sosiaalisuudessa ja sen sopivuudessa kaikille ikäryhmille. Noin kuukausi sitten avautui Porvooseen  ensimmäinen padel-halli, ja laji on heti löytänyt vankan jalansijan myös porvoolaisten ja lähiseutukuntalaisten keskuudessa.

 

Tiedossa on myös mahdolliset muut lähitulevaisuuden investoinnit mm. ulkokentät, joista Porvoon kaupunki järjesti viime syksynä kilpailutuksen. Porvoon räjähdysmäinen harrastajamäärän startti koostui jo valmiiksi porvoolaisista, jotka aikaisemmin kävivät muualla Etelä-Suomessa pelaamassa padelia sekä jo mailapelitaustan omaavista henkilöistä tai täysin uusista henkilöistä, jotka ovat kokeilleet lajia ensimmäisen kerran ja jatkaneet sen harrastamista viikkotasolla – myös verkkopalloseuran nykyisiä jäseniä on näkynyt mukavasti pelikentillä. Yhtälö alkoi olemaan sellainen, että BTK – Porvoon Verkkopalloseura ry koki ryhmittäymisen hyväksi ja käynnisti yhteistyökeskustelun paikallisten Padel-aktiivien kanssa ja kysyi heidän mielipiteitään harrastajien tarpeista ja toiveista.

 

Kävimme hyvän keskustelun ja yhteistyön sävelet löytyivät hyvin nopeasti jo lyhyen keskustelun jälkeen, sillä kaikilla osapuolilla oli täsmälleen tavoite – porvoolaisen Padel-harrastajan etu sekä lajin ilosanoman levittäminen. Keskusteluissa oli mukana myös Baller Porvoon halliyrittäjä. Kukaan ei kokenut tarpeelliseksi erillisen seuran perustamista, mutta kokivat jaostotoiminnan hyväksi – saamme laajemmat hartiat toimintaan sekä useampia päitä miettimään toiminnan kehittämistä paikallisille. On ollut mukava nähdä, kun kentät ovat olleet täynnä lähes taukoamatta sekä peliseuran etsimiseen tarkoitettuun Whatsapp-ryhmään on liittynyt lyhyessä ajassa jo 70 henkilöä, kertoo alustavasti jaostotoiminnan vetäjäksi ja valmentajaksi kaavailtu Mikael Toivonen.

Jaoston tarkoituksena olisi lajitoiminnan kehittäminen sekä harrastetoiminnan edistäminen tällä alueella. Alustavasti jaosto toteuttaisi myös turnauksia, järjestäisi valmennustoimintaa sekä koittaisi sopia seuran jäsenille Padeliin liittyviä hyötyjä ja etuja. Lisäksi ajatuksena olisi liittyä myös Suomen Padel-liiton jäseneksi,
jotta innokkaimmille pelaajille avautuisi tie kilpatason pelaamiselle.

Voisi sanoa, että tämä on järkiavioliitto, jossa kaikki hyötyvät ja saadaan samalla enemmän. Tämä on niin nykyisille kuin tulevillekin uusille jäsenille kaikin puolin hyvä juttu ja antaa mahdollisuuden kokeilla ja harrastaa molempia lajeja matalalla kynnyksellä. Toivotaan, että tämä kasvattaisi myös seuran jäsenmäärää orgaanisesti ja sitä kautta löytyisi myös uusia aktiiveja seuran toimintaan. Hiomme vielä hieman yksityiskohtia jotta tästä saadaan kokonaisvaltainen esitys hyväksyttäväksi BTK:n seuran kevätkokoukseen.

Lisätietoja ”BTK Padelista”
Mikael ”Miku” Toivonen 040 719 0902
Mikael ”Mika” Karmanheimo 040 5858 410